Blogs over persoonlijke groei

De switch van angst naar liefde: Dit is hoe je twijfel omzet in overvloed 

Heb jij er altijd al van gedroomd om volledig vanuit je hart te leven? Om nooit meer te hoeven twijfelen aan jezelf, je niet meer te laten leiden door piekergedachten en om volledig in overgave jouw missie te volgen? De stap van angst naar liefde kan spannend voelen en dit proces neemt wat tijd in beslag. Maar stap voor stap kun je leren om je ego steeds meer los te laten en te gaan leven vanuit overvloed. In deze blogpost lees je tips die jou kunnen helpen om je hart te openen voor overvloed.

De sleutel van succes

Hoe kan het dat sommige mensen alles lijken te hebben en anderen niets? En hoe is het mogelijk dat .. Dit heb ik me jarenlang afgevraagd, totdat ik door mijn eigen proces het geheim heb ontdekt. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: Zij die alles hebben, twijfelen niet. Zij beschikken over een onwankelbaar vertrouwen in zichzelf. Dit vertrouwen is alles wat ze nodig hebben om zich volledig open te stellen voor de overvloed aan kansen die de wereld biedt. 

Angst als slechte raadgever

In onze huidige samenleving zijn we snel geneigd om vanuit angst en tekort te denken. We zijn van nature meer ingesteld op het negatieve en vinden daarom altijd wel een excuus waarom iets niet zou werken. Zonde! Ons ego heeft namelijk allerlei manieren bedacht om ons ‘veilig’ te houden, maar wat vaak vergeten wordt is dat deze comfortzone ook als kooi dient. Het ontneemt je een hele hoop vrijheid, succes en liefde die de wereld in overvloed te bieden heeft. Stel je voor dat je een mooie vlinder bent, met grote vleugels in allerlei prachtige kleuren. Als je stilstaat en luistert, kun je de kracht en magie ervan goed voelen, maar je hebt nooit van iemand geleerd wat je ermee kunt doen. Wat doe je? Vertrouw je om je eigen gevoel, of blijf je in je kleine cocon totdat iemand je vertelt hoe JOUW vleugels werken? 

Waag de sprong

Ons ego is een natuurlijke beschermingsmechanisme, en ook al heeft het het beste met ons voor, hij kan wel héél erg overdrijven. Hij weet elke verandering namelijk zo te draaien dat het voelt alsof je leven ervan afhangt! Little does he know dat er zonder verandering geen leven is! Je ego overwinnen (of beter gezegd ‘heropvoeden’), kan daarom letterlijk voelen als de switch van overleven naar leven, of van angst naar liefde. 

Je hart openen voor het leven

Je denkt nu vast.. Klinkt geweldig zo’n overgang van twijfel naar overvloed, maar hoe doe je dat dan? Dat ga ik je nu vertellen! Je hart openen is een natuurlijk gevolg als je aan de slag gaat met heling en transformatie. En heling heeft niets te maken met een saai therapeutisch gesprek om te ‘fixen wat kapot is’. Heling helpt je juist om te herinneren aan alle potentie in jezelf, door dit zelf te ervaren met allerlei toffe technieken. Enkele methoden om zo’n transformatie mogelijk te maken zijn bijvoorbeeld NLP, hypnose, innerlijke kind heling, schaduwwerk (lees in deze blogpost wat schaduwwerk betekent) en embodiment werk zoals ademwerk, lichaamswerk en andere methoden om het zenuwstelsel te resetten. 

Wil je hier samen met een groep gelijkgestemden mee aan de slag? Bij First Community vind je een uitgebreid aanbod met cursusmateriaal waarin je samen of alleen aan de slag kunt met heling en innerlijke transformatie. Verder kun je ook op andere manieren investeren in je persoonlijke groei, middels leerzame content, inspirerende sprekers, opdrachten, schaduwwerk, tools voor zelfonderzoek en ondersteunende videos en meditaties. Liever 1 op 1 aan de slag met heling en persoonlijke groei? Bekijk dan eens het aanbod op www.naomialisa.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *