Blogs over persoonlijke groei

De volledige potentie van je vrouwelijke energie benutten: Light & Dark Feminine

Feminine Embodiment gaat over het belichamen van alle aspecten van jouw vrouwelijke energie, dus zowel je dark als je light feminine horen hierbij. In deze blogpost leer je meer over wat light en dark feminine energy is en hoe je dit voor je kunt laten werken. Eerst meer lezen over wat Feminine Embodiment inhoudt? Lees hier onze blogpost.

De light & the dark
Licht en donker zijn twee tegenstellingen van elkaar, waarbij donker vaak als iets negatief wordt gezien. In het geval van Dark Feminine is dit echter niet zo. Donker en licht zijn beide onderdeel van de vrouwelijke energie en door allebei de aspecten te integreren kan een staat van eenheid (heelheid) worden ervaren. Deze staat zorgt er niet alleen voor dat je je ‘heel’ voelt, maar geeft je ook het gevoel dat je helemaal in je kracht staat. Het helpt je om je van binnen vervuld te voelen en meer zelfliefde en te ervaren, doordat je weer in contact wordt gebracht met de gehele potentie van jouw vrouwelijkheid.

Light Feminine
Je kent vast wel het sprookje van sneeuwwitje. Deze mooie, onschuldige prinses is een perfect voorbeeld van de lichte en liefdevolle Light Feminine energie. Light Feminine energie gaat over welbekende aspecten die vrouwelijke aspecten symboliseren. Denk bijvoorbeeld aan intuïtie, liefde, acceptatie en zorgzaamheid. De energie van de light feminine is liefdevol en daardoor erg helend. Veel mensen denken hierbij aan een de perfecte (huis)vrouw of moeder, die altijd voor anderen klaarstaat om haar liefde te delen. Dit is echter slechts één deel van de Light Feminine. De liefde van dit archetype reikt namelijk nog veel verder. Binnen First Community wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed in de vorm van cursusmateriaal, journal vragen, opdrachten en tools. 

Dark Feminine
Dark Feminine energie is (nog) minder bekend als onderdeel van de vrouwelijke energie, terwijl hier juist heel veel kracht in verborgen ligt. Je ziet de Dark Feminine daarom ook een stuk minder voorbij komen in sprookjes. Wellicht dat Mega Mindy in de buurt komt met haar moedige, avontuurlijke aanpak (en sexy pakje). Het echte mysterie van alle aspecten van de Dark Feminine is echter vaak taboe omdat het zogenaamd past binnen ’the good-girl syndrome’. Krachtige zelfverzekerdheid, de chaos van emoties, magie, menstruatie, seksualiteit en passie horen bijvoorbeeld bij de Dark Feminine. Sommige aspecten van de Dark Feminine zijn dus wat meer taboe, maar juist in deze delen vind je veel verborgen wijsheid en innerlijke kracht. Het verbindt je opnieuw met verloren delen van jezelf. Eén ding kan ik je in ieder geval beloven. Het belichamen van deze energie gaat je leven voor eens en voor altijd (positief!) veranderen door je te herinneren aan alle vrouwelijke kracht en magie die in je zit.

Meer leren over Light & Dark Feminine Energy en hoe je dit kunt belichamen om meer in je kracht te staan? Bij First Community vind je een uitgebreid cursusaanbod met content, video’s, opdrachten, sprekers en tools, waar je alles kunt leren over Feminine Embodiment. Ook kun je in verbinding met gelijkgestemden werken aan jouw persoonlijke groei middels wekelijkse meetings, fysieke events, co-workdagen en toffe masterclasses. Liever één op één aan de slag? Bekijk het aanbod voor individuele sessies op www.naomialisa.com. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *