Blogs over persoonlijke groei, Feminine blogs

De voordelen van persoonlijke groei en de grootste uitdagingen: Loslaten en eenzaamheid

Ben jij helemaal thuis in de wereld van persoonlijke ontwikkeling en kun jij je geen leven zonder groei meer voorstellen? Je hoort steeds vaker dat mensen actief werken aan hun groei. Wat betekent het eigenlijk om hiermee bezig te zijn? In deze blog lees je de werkelijke betekenis van persoonlijke ontwikkeling en de voordelen en die het kan brengen voor jouw leven. Ook krijg je inzicht in de grootste uitdaging die je onderweg tegenkomt en wat er voor nodig is om deze te overwinnen.

Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Er zijn miljoenen manieren om met persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan, van het creëeren van een fit lichaam tot aan het het aanleren van nieuwe skills. Zelfs reizen zou hieronder kunnen vallen door het opdoen van nieuwe, verrijkende ervaringen. Het woord zegt het eigenlijk al: Het gaat om je persoonlijkheid en om de ontwikkeling hiervan. Ontwikkeling gaat niet alleen om aanleren van iets nieuws, maar ook vooral om het afleren van alles wat niet in lijn ligt met jouw waarden en potentie. Oftewel: het ont-wikkelen van alle laagjes die niet bij jouw kern horen, zodat je steeds meer je volledige potentie gaat belichamen. Persoonlijke ontwikkeling zorgt dus voor het doorbreken van blokkades, zodat je meer in je kracht staat en een leven kan leiden die voldoet aan jouw persoonlijke kernwaarden. In feite komt dit neer om het verhogen van jouw bewustzijn, authenticiteit en (daardoor) energie.

Enkele voordelen van persoonlijke groei..

Heb je ooit het gevoel gehad dat het leven tegen jou is? Wanneer je je op persoonlijke groei focust is deze visie verleden tijd. Je stapt dan namelijk volledig uit de ‘slachtofferrol’ en ontdekt dat jij de creator bent van je leven. Dit betekenis verantwoordelijkheid nemen en het aannemen van een nieuwe mindset: Alles in het leven dient jou, ook de minder leuke situaties. Hier haal je immers de meest groei uit. Je leert om JA te zeggen tegen geluk, plezier en positiviteit, maar ook tegen uitdagingen en levenslessen. Bovendien word je steeds beter in het omgaan met deze uitdagingen en merk je dat je hierdoor steeds meer in je kracht staat. Verandering is niet langer iets wat je ontwijkt, maar juist iets wat je omarmt. Door alle lessen die je leert is er steeds minder ruimte voor angst en tekort, waardoor overvloed en liefde de overhand nemen in jouw leven. De enige angst die je ervoor terugkrijgt is de angst voor het te lang stilstaan in je comfortzone (;

Een groter effect dan je denkt..

Persoonlijke ontwikkeling werkt door op alles in je leven. Je werk, relaties, sportprestaties, zelfverzekerdheid, je gezondheid, vitaliteit en zelfs de hoeveelheid geld wat je kan verdienen. De indentiteit die jij belichaamt bepaalt namelijk hoe jij komt opdagen in elke situatie in je leven. De krachtige energie die je uitdraagt, ontvang je vervolgens terug in allerlei vormen van succes. Wil je succesvol zijn en blijven? Dan zul je moeten focussen op persoonlijke groei.

Je staat er niet alleen voor..

Zodra je de eerste stap zet in persoonlijke ontwikkeling is er geen weg terug. Je kunt niet meer gaan slapen wanneer je wakker bent. Bovendien werkt groei verslavend.. Want wie wil er nou niet steeds meer zelfliefde, succes, voldoening, vrijheid en authenticiteit ervaren? Voor al deze voordelen betaal je echter ook één prijs.. Je zult oude gewoonten en mensen moeten loslaten. Niet iedereen zal jou namelijk meer begrijpen en er zullen patronen en personen zijn die jouw groei belemmeren. De reis van persoonlijke ontwikkeling kan daardoor soms eenzaam voelen. Loslaten is een harde les om te leren.. maar ook dé les die je leert waar je het voor doet. Hoe meer ruimte jij durft te maken voor wat je écht wil in je leven, hoe meer je dit zult gaan aantrekken. Nieuwe kansen, personen, situaties en ervaringen zullen op magische wijze op je pad verschijnen wanneer jij je hieraan durft over te geven. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is de eerste stap zetten naar verandering door helemaal voor jezelf te kiezen.

Heb je behoefte aan een groep like-minded mensen die je onvoorwaardelijk steunen tijdens je groeiproces? De kracht van FIRST Community is de combinatie van verbinding en persoonlijke groei, waardoor jij er nooit alleen voor staat in jouw processen. Bovendien kun je leren van experts, inspiratiebronnen en gelijkgestemden die allemaal dezelfde visie voor groei delen. Bij First Community vind je daarnaast een uitgebreid aanbod met cursusmateriaal waarin je blijvend aan jouw transformatie kunt waren, op meerdere niveaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *