Blogs over persoonlijke groei, Volg Naomi in haar (innerlijke) reizen

De wereld rondreizen terwijl je werkt? Dit zijn digital nomad banen voor beginners die voor iedereen mogelijk zijn

Droom je ervan om als een digital nomad de wereld rond te reizen terwijl je geld verdiend, maar weet je niet waar je moet beginnen? 

Voor sommigen klinkt het idee om overal ter wereld te werken misschien een onrealistische droom, terwijl het voor anderen op de lijst met doelen voor het komende jaar staat. Ongeacht tot welke categorie jij behoort, in deze blogpost laat ik je zien dat deze droom sneller realiteit kunnen worden dan je denkt. Je moet natuurlijk wel weten wat de mogelijkheden zijn om te starten. Hieronder lees je een aantal inspirerende opties die jou op weg helpen bij het realiseren van jouw droomleven. 

Start where you’re at

Het eerste wat belangrijk is om te weten is waar jouw skills and passies liggen. Op deze manier weet je in welke richting je kan gaan zoeken voor jouw perfecte digital nomad baan. Maar no stress, je kunt op elk moment je besluit veranderen als je nieuwe passies en talenten ontdekt op je digital nomad reis. Als digital nomad komen er namelijk ontelbaar veel mogelijkheden op je pad wanneer jij je daarvoor openstelt. Je ontmoet mensen met nieuwe skills van overal ter wereld, kunt overal van meeproeven, leren van andere professionals en nieuwe dingen proberen om van te leren. Dat is immers de vrijheid die het leven als digital nomad met zich meebrengt. 

Benieuwd naar welke opties jij hebt om je talenten en interesses samen te laten komen? Hieronder lees je een aantal voorbeelden van populaire opties om als digital nomad aan de slag te gaan. Maar keep in mind, dit zijn slechts een paar van de honderden mogelijkheden die er zijn.

  1. Social Media Management

Voor alle social media fans, deze trend kan je niet ontgaan zijn. Trend is misschien niet helemaal het goede woord, omdat de wereld waarschijnlijk alleen maar meer om social media managers gaat vragen. De online wereld wordt steeds belangrijker. Iedere ondernemer die succesvol wil zijn en blijven heeft belang (zo niet noodzakelijk) bij online aanwezigheid op social media. Hierdoor is er een groeiende vraag naar social media managers, die bedrijven kunnen ondersteunen die zelf te druk zijn om dit te doen. Het houdt niet op bij Instagram, ook TikTok, Facebook en YouTube zijn kanalen die steeds belangrijker worden voor bedrijven die online zichtbaar willen zijn. Genoeg kansen dus op dit gebied!

  1. Video Editing

Een van mijn persoonlijke favorieten (als SEO in romantisering life) is video editing. Je kunt je helemaal uitleven en al je creativiteit erin stoppen, en je ziet direct het resultaat van wat je zelf hebt gecreëerd. Je kunt momenten nog mooier en magischer maken en je fantasie gebruiken om een bepaalde boodschap over te brengen. Met een video kun je mensen makkelijk raken door emoties op te roepen. Video editing is dus een baan waar je veel impact mee kunt maken. Steeds meer ondernemers worden zich bewust van dit voordeel en zoeken daarom video editors voor marketingdoeleinden. Een beetje technische kennis (of in ieder geval interesse) heb je wel nodig om als succesvol video editor aan de slag te gaan. Het hoeft echter geen hogere wiskunde te zijn, tegenwoordig zijn er geweldige programma’s beschikbaar waarmee iedereen kan leren editten. 

  1. Copywriter of tekstschrijver

Heb jij een vlotte pen? Overweeg dan om aan de slag te gaan als copywriter! Bedrijven zoeken altijd naar getalenteerde schrijvers om hen te helpen bij het creëren van overtuigende content om hun product of dienst beter in beeld te brengen, bijvoorbeeld via blogs en website-teksten. Werken als copywriter kan overal ter wereld en je hebt alleen een laptop en internet verbinding nodig om aan de slag te gaan. Een talent voor taal is wel handig, maar zolang je het leuk vindt om met woorden te puzzelen zit je als copywriter helemaal goed. Bovendien kun je zelf kiezen waarover je wilt schrijven als je je op specifieke klanten of bedrijven richt.

  1. Online cursussen verkopen

Beschik je over boeiende kennis waar mensen belang bij kunnen hebben? Wat dacht je van je eigen cursus creëren? Er zijn ongetwijfeld mensen die belang hebben bij jouw kennis, mits jij het weet over te brengen aan de juiste doelgroep. Promoot je kennis bijvoorbeeld via je socials of verkoop je cursus via een platform zoals Udemy.

  1. Online coach of trainer

Vind je het leuk om veel met mensen te werken en wil je graag anderen helpen in hun ontwikkeling? Wellicht dat werken als coach of trainer dan iets voor jou is. Kies waar jouw interesse liggen en biedt vervolgens jouw skills aan aan mensen die belang hebben bij jouw specialisatie en begeleiding. 

  1. Engels leraar

Wist je dat landen overal ter wereld behoefte hebben aan het leren van de engelse taal? Heb jij een talenknobbel en lijkt het je leuk om les te geven? Overweeg dan eens om als Engels docent aan de slag te gaan. Een opleiding heb je niet nodig, zolang je maar talent hebt. Biedt je lessen bijvoorbeeld online aan, of geef Engels les in verschillende landen. 

  1. Fotografie 

Heb je een passie voor foto en vindt je het tof om shoots te geven? Wat dacht je van wereldwijd fotograaf? Het kost misschien wat tijd en energie om naamsbekendheid op te bouwen, maar niets is onmogelijk! Bovendien kun je je diensten aanbieden bij verschillende resorts of bedrijven over de wereld. Als je eenmaal de stap om te gaan reizen hebt gezet, zullen er vanzelf kansen op je pad komen als je de nodige actie daarvoor onderneemt.

8. Virtual Assistant

Last but not least, en super populair én gewild bij bedrijven: de virtual assistant. Als virtual assistant help je bedrijven door taken van hen over te nemen, zodat zij meer tijd over houden voor andere zaken. Deze functie is alles behalve saai, je houdt je namelijk met van alles en nog wat beter en geen dag is hetzelfde. Denk bijvoorbeeld aan het beantwoorden van mails, het organiseren van trips, het creëren can content, managen van social media en administratieve taken. Geen dag is hetzelfde en elke onderneming vraagt mogelijk weer andere taken om op te pakken. Als freelancer kun je zelf bepalen voor welke bedrijven je wilt werken. Bovendien biedt het de mogelijkheid om te werken waar je wilt en wanneer je dat wilt. Een mooie optie voor iedereen die van waarde wil zijn voor drukke ondernemingen en van een breed takenpakket houdt.

Met al deze opties in gedachten, ben je klaar om jouw reis als digitale nomade te beginnen. But the list goes on.. met een beetje creativiteit kun je van de meeste banen een remote job maken. Denk bijvoorbeeld ook aan recruitment, het schrijven van algemene voorwaarden als jurist, IT-banen, functies in sales of zelfs remote klantenservice opties. The sky is not the limit, alles is mogelijk als je er zelf in gelooft.

Kun je wel wat hulp en inspiratie gebruiken bij het starten van jouw avontuur als digital nomad? Of heb je net dat extra zetje nodig en het vertrouwen in jezelf door met andere nomads in contact te komen. FIRST Community biedt te mogelijkheid om je aan te sluiten bij een groep ambitieuze ondernemers en individuen die deze droom leven. Binnen FIRST bieden we je alle tools, kennis en begeleiding die je nodig hebt om jouw doelen te waar te maken en je maximale potentie te bereiken.

Alvast wat inspiratie nodig? Bekijk onze socials:

Instagram: @firstcommunitynl
TikTok: @firstcommunitynl
Naomi: @naomialisa_
Alwin: @alwinronger

Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *