Blogs over persoonlijke groei

Een Blokkade Op Actie Ondernemen: Waarom Lukt Het Niet Altijd Om Verantwoordelijkheid Te Nemen?

Verantwoordelijkheid nemen lijkt in theorie eenvoudig. We beloven onszelf en anderen dat we actie zullen ondernemen, maar soms blijven onze acties achter bij onze woorden en intenties. Waarom is dat zo? Het antwoord kan liggen in het gebrek aan gegrond zijn, een staat waarin we ons niet volledig verbonden voelen met ons lichaam en het huidige moment.

Leven In Je Hoofd

Vaak bevinden we ons te veel in ons hoofd, verstrikt in gedachten en bewustzijn, waardoor we niet in staat zijn ons volledig over te geven aan het NU. Dit gebrek aan verbinding met ons lichaam en onze adem kan resulteren in het uitstellen of vermijden van verantwoordelijkheden, zelfs als we oprecht de intentie hebben om ze te vervullen.

De Oorzaak van Blokkades

De oorzaak van dit fenomeen kan worden gevonden in diepgewortelde blokkades in ons lichaam. Deze blokkades kunnen voortkomen uit onverwerkte emoties, trauma’s of langdurige spanningen die vastzitten in ons onderbewustzijn. Ze belemmeren niet alleen onze fysieke, maar ook onze mentale en emotionele flexibiliteit, waardoor het moeilijk wordt om verantwoordelijkheid te nemen voor onze acties.

De Oplossing

Gelukkig is er een weg naar meer gegrond zijn en daarmee naar het gemakkelijker kunnen nemen van leiderschap en het zetten van aardse stappen in de richting van onze doelen. Ademwerk, hypnose en lichaamswerk bieden een krachtig middel om deze blokkades te doorbreken en een diepere verbinding met onszelf te herstellen. Door ons te richten op onze ademhaling en bewust te worden van de sensaties in ons lichaam, kunnen we diepgewortelde spanningen loslaten en ruimte creëren voor meer ‘embodiment’ van wie we willen zijn. Dit stelt ons in staat om helderheid te vinden en effectiever actie te ondernemen in lijn met onze intenties.

Het Ego Omzeilen

Het proces van het doorbreken van deze blokkades gaat vaak diep en kan in eerste instantie onbewust zijn. Het vereist dat we ons onderbewustzijn betreden en ons lichaam volledig ervaren. Emoties en trauma’s die nog vastzitten, moeten worden erkend en losgelaten, zodat we kunnen gedijen in een staat van volledige aanwezigheid. Dit klinkt makkelijker dan dat het in de praktijk is; we zijn als mensen nou eenmaal van nature pijn vermijdend. Ons ego wil liever niet ‘voelen’, dus dat kan het behoorlijk lastig maken om diepe blokkades te doorbreken. We hebben dus moed nodig om ons lichaam in te duiken en iemand die ons begeleidt om in een veilige setting naar alle weggestopte gevoelens te te gaan, om deze vervolgens te ontladen.

De Valkuil Van Zelfredzaamheid

Er zijn ook risico’s verbonden aan het streven naar groei zonder aandacht te besteden aan ons lichaam en onze adem. Het vluchten in kennis, bewustzijn of spiritualiteit kan ons afleiden van de praktische stappen die nodig zijn om verandering teweeg te brengen. We kunnen vastlopen in ons hoofd, niet in staat om de opgedane kennis te integreren in ons dagelijks leven. Hierdoor kunnen we het gevoel hebben te zweven, losgekoppeld van de realiteit van het hier en nu. Ons dromen en verlangens blijven hierdoor onvervuld.

Conclusie

Kortom, het nemen van verantwoordelijkheid vereist een diepe verbinding met ons lichaam en de bereidheid om de blokkades die ons belemmeren aan te pakken. Ademwerk, lichaamswerk en hypnose bieden ons de tools om deze weg te bewandelen, zodat we met helderheid en vastberadenheid onze doelen kunnen nastreven en effectieve leiders kunnen zijn in ons eigen leven.

Benieuwd wat we bij FIRST voor jou kunnen betekenen? Plan een gratis connectie call om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *