Blogs over persoonlijke groei, Feminine blogs

Het geheim van diepe zelfliefde en jouw bewustzijn

Aan wie moet jij denken als je het woord zelfliefde hoort? We kennen waarschijnlijk allemaal wel iemand die ons inspireert op dit gebied. Daarentegen kun je ongetwijfeld ook personen uit je omgeving aanwijzen die deze aantrekkelijke eigenschap minder belichamen. Hoe komt het dat één persoon zoveel zelfverzekerdheid kan uitstralen en een ander hier alleen nog maar van kan dromen? Wat is het geheim van zelfliefde? Heeft het te maken met hoe je eruit ziet? Of is er een ander recept dat zich niet beperkt tot de buitenkant? Lees het in deze blogpost.

Wat is zelfliefde?

Om vast te kunnen stellen wat zelfliefde precies inhoudt, moeten we het woord eerst ontleden. Zelfliefde bestaat uit 2 woorden: zelf en liefde. Wat is zelf? Kun je jezelf dan afvragen. En wat is liefde? Is de tweede vraag. Twee vragen die niet makkelijk te beantwoorden zijn zonder wat filosofisch onderzoek. Let’s dive into it…

Wat is je ‘zelf’?

Heb je jezelf weleens afgevraagd wie je eigenlijk bent? Veel mensen denken dat ze hun lichaam zijn. Met name veel vrouwen hangen daarom hun gevoel van eigenwaarde af van hoe hun lichaam eruit ziet. “Dit is immers wie ik ben toch?” Of zit er een diepere betekenis achter jou ‘zelf’? Mensen die verder durven te denken dan de fysieke realiteit komen al snel tot de conclusie dat ze zich liever identificeren met ‘de mind’. Volgende vraag.. Maar wat is de mind? Is dat je ego-mind? Je brein? Of zit er nog een hogere intelligentie achter? Aha, nu komen we ergens! We zijn er nu immers achter gekomen dat je ‘zelf’ niet uit 1 laag bestaat, maar uit meerdere lagen. Je bestaat uit meerdere bewustzijnsniveaus!

Wat betekent liefde?

Pfhoe, deze vraag in één alinea beantwoorden is een onmogelijk uitdaging. Liefde is oneindig. Alles is liefde, zou je zelfs kunnen zeggen vanaf een bepaald bewustzijnsniveau. Liefde zit in alles en iedereen, ook al kan het voelen alsof je de verbinding ermee soms even kwijtraakt. Liefde zou je kunnen omschrijven als een gevoel, of als één van de allerhoogste vibraties. Het komt rechtstreeks uit de bron, uit het Universum, God of uit dat wat met meest met jouw hoogste waarheid resoneert. De allerhoogste waarheid is liefde. Het is de plek in jezelf waar je altijd naar terug kunt keren, jouw thuis, ongeacht hoever je er vandaan bent gereisd. Liefde is wat jij vanuit het allerhoogste bewustzijn bent.

De afwezigheid van liefde

Het niet kunnen ervaren van zelfliefde, of eigenlijk alle klachten in je leven, is te wijten aan de (illusie van de) afwezigheid van liefde. Hoe kan het dat we de liefde soms lijken te verliezen? Oftewel, hoe kan het dat we de verbinding met onze ware essentie niet meer voelen? Het antwoord daarop is simpel (al is het werken ermee helaas complexer). Trauma. Trauma betekent in dit geval niets meer of minder dan een blokkade. Blokkades zijn vastzittende lage frequenties in jouw systeem, wat je kunt herkennen als beperkende overtuigingen en onverwerkte emoties. Die keer dat je geen snoepje mocht van je vader in de snoepwinkel? Autsj, trauma! Die keer dat de juffrouw je vertelde dat je geen kei bent in talen, terwijl je internationale zanger(es) wilde worden? Oeff, blokkade! Of wat dacht je van je ex-partner die tegen je loog.. Waarschijnlijk dacht je toen ook: “Zie je wel, ik ben niet goed genoeg en mensen zijn niet te vertrouwen”. Zo kunnen er honderden situaties in jouw leven ontstaan waarin je trauma’s en blokkades oploopt. Geen ramp.. het leven gaat nou eenmaal met ups en downs. Niet weten hoe je van je ‘downs’ nieuwe ‘ups’ creëert (lees: hoe je blokkades doorbreekt en groeit) kan echter wel rampzalig uitpakken. Of op zijn minst zonde van je potentie om vol (zelf)liefde te kunnen genieten van je leven.

Blokkades doorbreken

Er zijn honderden manieren waarop je (zelfstandig) aan de slag kunt gaan met het doorbreken van blokkades. Het mooie hieraan is dat je steeds vrijer wordt. Je komt namelijk weer meer in verbinding te staan met je ware essentie: de liefde in jezelf. Hoe meer blokkades je doorbreekt, hoe meer liefde er kan stromen in je leven. Een aantal voorbeelden om aan de slag te gaan met trauma heling en het doorbreken van blokkades zijn bijvoorbeeld: innerlijke kind heling, lichaamswerk, ademwerk, embodiment, schaduw werk, hypnose, EFT, coaching, energetische therapie, lichaamsgerichte therapie, EMDR, schematherapie, familie opstellingen, systemisch werk, NLP, tantra, plant medicijn en zo zullen er ongetwijfeld nog veel meer prachtige methoden zijn om jezelf te ontwikkelen.

Wil je zelfstandig aan de slag met het doorbreken van blokkades en ontwikkelen van meer zelfliefde? Bij FIRST Community hebben we uitgebreid cursusmateriaal beschikbaar om hier gezamenlijk of zelfstandig aan te werken. Denk bijvoorbeeld aan meditaties, vragen voor zelfonderzoek, een (online) journal, healing technieken, opdrachten en een database vol masterclasses van experts en bekende sprekers. Liever 1:1 begeleiding tijdens jouw proces? Bekijk dan ook eens het sessie aanbod op: www.naomialisa.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *