Blogs over persoonlijke groei

Het Vinden en Behouden van de Juiste Balans: Yin & Yang

Ken je dat gevoel wanneer je het idee hebt dat je leven een beetje uit balans is? Misschien voel je je soms te veel opgezogen door werk, school of gewoon de dagelijkse hectiek. Of misschien voelt het alsof je innerlijke vuur wat gedoofd is en je gewoon wat meer flow en creativiteit nodig hebt. Nou, dat is waar we het vandaag over gaan hebben: het vinden van die sweet spot tussen mannelijke en vrouwelijke energieën, oftewel Yin & Yang.

Waar gaat dit eigenlijk over?
Oké, dus Yin & Yang is niet alleen iets uit de oude Chinese filosofie. Het gaat eigenlijk over de energieën die we allemaal in ons hebben, ongeacht ons geslacht. Yin is de ontspannen, creatieve, intuïtieve energie die we kunnen ervaren, terwijl Yang meer de power, actie en rationaliteit vertegenwoordigt. En het draait allemaal om het balanceren van die twee.

Tips om die balans te vinden

  • Doe aan zelfzorg zonder schuldgevoel. Netflix marathon? Prima. Maar zorg er ook voor dat je tijd neemt voor die workouts of die creatieve projecten waar je zo naar verlangt.
  • Check regelmatig in bij jezelf. Hoe voel je je eigenlijk? Als je merkt dat je te veel in één energie blijft hangen, probeer dan bewust te switchen.
  • Mix het up in je relaties. Omring jezelf met mensen die je zowel uitdagen als ondersteunen. Masculine & Feminine.. We hebben beide nodig!

Struggles die we allemaal kennen..

  • Overwhelmed zijn door deadlines en verwachtingen, waardoor je geen tijd hebt voor die broodnodige downtime.
  • Het gevoel hebben alsof je emotioneel op slot zit, omdat je te veel focus hebt op productiviteit en te weinig op zelfexpressie.
  • Worstelen met het vinden van een balans in relaties – soms voel je je misschien verstikt, soms voelt het alsof je te ver verwijderd bent.

Real Talk

Het vinden van die balans is geen perfecte wetenschap. Soms ga je overboord met Netflix, soms met die to-do lijst. Maar het draait allemaal om bewustwording en kleine aanpassingen maken. Dus, wees lief voor jezelf en weet dat het helemaal oké is om een work in progress te zijn. Wil je in balans blijven? Zorg dat van goede routines die beide energieën bekrachtigen. En een omgeving die je soms een eerlijke spiegel voorhoudt!

Weten wat we bij FIRST voor je kunnen betekenen? Boek een gratis connectiecall.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *