Blogs over persoonlijke groei

Terugblik op het Rage Room Event van FIRST Community

Met een knuppel oude TV’s en laptops kapot smijten, gewoon omdat het kan. Klikt dat niet fantastisch? Veel mannen en vrouwen binnen FIRST Community hebben deze unieke ervaring vorige week zondag mogen beleven tijdens een event van FIRST. Tijdens dit event ondergingen zij 2 workshops, waarvan één bestond uit een Rage Room. Alwin heeft zich behoorlijk moeten uitsloven om een kar vol oude spullen bij elkaar te verzamelen, allemaal zodat de leden dit vervolgens met geweld kapot konden slaan in de Rage Room. Van oude TV’s tot aan vazen en borden, Alwin is het hele land doorgecrost zodat de leden de kans kregen om oude emoties voorgoed los te laten.

De dag begon met een gezamenlijk co-work bijeenkomst. Elke maand worden er binnen FIRST co-workdagen georganiseerd waarbij leden gezamenlijk kunnen werken en netwerken. Dit keer waren ook 2 workshops onderdeel van de dag. Tijdens de eerste workshop doken te leden de diepte in met Naomi, die met hun aan de slag ging met zelfonderzoek om onbewuste blokkades op te sporen. Na een leerzame workshop vol met theorie en interactieve opdrachten was het tijd om de ontdekte emotionele blokkades (fysiek) te gaan ontladen. Hiervoor stond Alwin buiten klaar om de Rage Room te faciliteren.

Beide workshops waren een groot succes. Kun je je voorstellen wat er gebeurt als je een groep gezellige, like-minded mensen met een drive voor persoonlijke ontwikkeling bij elkaar zet? Precies, dat betekent een gouden combinatie van groei en plezier. Het is geweldig om het effect van kwetsbaarheid te zien wanneer leden open met elkaar communiceren en elkaar onvoorwaardelijk steunen bij hun groeiproces. De broederschap en sisterhood die je dan ziet ontstaan is magisch. Verhalen werden gedeeld, emoties werden ontladen en nieuwe inzichten werden opgedaan. Naast de zware thema’s werd er gelukkig vooral veel gelachen en lol gemaakt. Want wat is er nou leuker dan alle remmen losgooien om oude spullen kapot slaan? (;

We zouden geen FIRST Community zijn als al dit plezierige geweld geen hoger doel had. Emotional release is namelijk super bevrijdend en goed voor je persoonlijke ontwikkeling! Door op speelse wijze aan de slag te gaan met (trauma) heling en ongezonde gewoonten doorbreken word je niet alleen steeds vrijer, je gaat ook steeds meer in je kracht staan. Meer lezen over hoe dit precies werkt? Lees dan eens onze blogposts over trauma werk en emotional release.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *