Blogs over persoonlijke groei

Transformeer je leven met de magische werking van affirmaties

Wil je leren om te toveren met woorden? Affirmaties kunnen ervoor zorgen dat jij met bepaalde zinnen invloed kunt uitoefenen op jouw leven. In deze blogpost lees je meer over de magische werking hiervan.

Wat zijn affirmaties?

Het woord affirmatie komt van het woord ‘affirmare’, wat bekrachtigen betekent. Door het herhalen van bepaalde zinnen kun je de betekenis ervan dus versterken. Hoe vaker je iets herhaalt, hoe krachtiger het werkt. Herhaling zorgt er namelijk voor dat de betekenis steeds dieper doordringt in jouw onderbewustzijn, waardoor het steeds meer als een ‘waarheid’ voelt voor jou. Dit kan zowel een positief als een negatief effect hebben, afhankelijk van welke affirmaties je gebruikt.

De kracht van positieve affirmaties

Door middel van affirmaties kun je overtuigingen over jezelf of over de wereld effectief beïnvloeden. Positieve overtuigingen hebben een positief effect, zoals:

  • ‘Ik ben zelfverzekerd’
  • ‘Ik heb altijd geluk’
  • ‘Mijn omgeving heeft altijd het beste met mij voor’
  • ‘Ik hou van mezelf’

Deze overtuigingen helpen je om meer in je kracht te staan. Door deze gedachten vaak te herhalen, in de vorm van affirmaties, versterk je de werking ervan. Je gaat het steeds meer geloven en ervaart daardoor steeds meer positiviteit in je leven.

Negatieve overtuigingen hebben daarentegen een negatief effect, zoals:

  • ‘Ik ben niet goed genoeg’
  • ‘De wereld is oneerlijk’
  • ‘Ik kan het toch niet’
  • ‘Mensen zijn slecht’

Dit zijn dan ook gedachten die je vooral niet te vaak in je hooft wilt herhalen. Hoe vaker je dit herhaalt, hoe meer je de negativiteit ervan gaat ervaren.

Het beste moment om positieve affirmaties uit te voeren

De beste tijd om positieve affirmaties uit te voeren is vlak voordat je gaat slapen of net wanneer je wakker wordt. Ook kun je ervoor kiezen om affirmaties uit te voeren tijdens een meditatie of ander ontspannen moment. Positieve affirmaties zijn namelijk effectief zodra ze je onderbewustzijn beïnvloeden (lees meer over je onderbewustzijn in de blogpost over overtuigingen. )Op bepaalde momenten is het makkelijker om je onderbewustzijn te bereiken, dus door op deze momenten je positieve affirmaties uit te voeren vergroot je het effect ervan.

De sleutel tot succes

De sleutel tot succes bij het gebruik van affirmaties is het VOELEN. Zonder de affirmaties in jezelf te voelen en het te geloven heeft het weinig zin. Je moet een nieuwe waarheid gaan belichamen om een nieuwe overtuiging over jezelf te creëeren. Een gouden tip hiervoor is door bewijs te verzamelen voor de overtuiging die je wilt aanleren. Herhaal de affirmaties, bij voorkeur op de juiste tijden en onderneem vervolgens ACTIE om je affirmaties kracht bij te zetten.

Wil je meer leren over affirmaties en hier zelf op effectieve wijze mee aan de slag gaan? Bij First Community bieden we uitgebreide kennis en tools aan in de vorm van cursusmateriaal, interactieve meetings, events en masterclasses van experts, terwijl je samen met een groep gelijkgestemden aan jouw groei kunt werken. Meer interesse in persoonlijke coaching? Bekijk dan het aanbod op www.naomialisa.com

One thought on “Transformeer je leven met de magische werking van affirmaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *