Blogs over persoonlijke groei, Masculine blogs

Voorkom of genees fysieke en mentale klachten door je volledige mannelijke potentieel te ontwikkelen: De missende factor om meer in je mannelijke kracht te staan op het gebied je welzijn, gezondheid en relaties

In onze samenleving worden mannen vaak aangemoedigd om hun emoties te verbergen en een stoïcijnse houding aan te nemen. Super krachtig, maar om als man helemaal in je kracht te staan is ook balans nodig. Het negeren van emoties en het onderdrukken van gevoelens kan namelijk leiden tot een scala aan problemen, waaronder ademhalingsproblemen, fysieke pijn, triggers, prikkelbaarheid en spanning. Dit heeft natuurlijk ook weer invloed op het succes in je business, en op je succes in relaties, bijvoorbeeld met vrouwen.

Het taboe van ‘voelen’ doorbreken
Het doorbreken van het taboe voor mannen om emoties te voelen, en het toestaan van ruimte voor het uiten van deze emoties, is belangrijk voor zowel ons welzijn als ons voor duurzaam succes op werkgebied en in onze relaties. De mannelijke kracht zit niet alleen in fysieke kracht en stoïcisme, maar ook in ons vermogen om kwetsbaar te zijn en te reflecteren op onze innerlijke wereld. Het aankijken van de donkere stukken van onszelf en het luisteren naar de signalen van ons lichaam is een teken van moed en kracht, geen zwakte. Bovendien komen we hierdoor meer in contact te staan met onze essentie, en kunnen we beter een veilige space holding bieden aan anderen, wanneer we onze eigen binnenwereld onder controle hebben. 

Een krachtige man is een veilige space holder
Een krachtige man is een veilige man, die zijn emoties goed onder controle heeft. En met controle bedoel ik dat hij weet hoe hij hier ruimte voor maakt, zodat hij er gecontroleerd mee om kan gaan. Alles wat we onderdrukken ligt buiten onze controle, en krijgt op die manier onbewust controle over ons. Dit geldt dus ook voor onze emoties. We kunnen dus juist meer controle krijgen over onszelf en ons leven door te leren space holden voor onszelf. Een man naast zijn krachtige houding ook kan space holden, en die daardoor ook vooral aanwezigheid, begrip en zelfverzekerdheid uitstraalt, komt pas echt in aanraking met zijn hoogste mannelijke potentie.

Ruimte voor verandering creëren
Door ruimte te maken voor het uiten en voelen van emoties, kunnen we dus niet alleen ons eigen welzijn verbeteren, maar ook betere relaties opbouwen, met meer ruimte voor echte verbinding. Het creëren van zo’n ruimte kan worden bereikt door open gesprekken te voeren, door elkaar te steunen en door begrip te tonen voor elkaars ervaringen. Binnen onze community besteden we hier daarom ook de nodige aandacht aan. Daarnaast kunnen (lichaamsgerichte) therapie sessies ondersteuning bieden om blokkades op dit gebied te doorbreken, klachten te helen en meer grip te krijgen op je leven. Dit alles zorgt ervoor dat we beter leren omgaan met stress, angst en andere uitdagingen in het leven, en dat we onszelf beter leren begrijpen en in staat zijn om betere keuzes te maken.

Weten wat we bij FIRST Community voor jou kunnen betekenen? Plan een gratis connectie call in om jouw behoeften te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *