Blogs over persoonlijke groei, Feminine blogs

Zo heel je klachten en verbeter je je op de snelste manier je vitaliteit, welzijn en prestaties!

Ervaar je wel eens klachten en zit je niet helemaal lekker in je vel? Of merk je dat er iets mist bij het optimaliseren van he gezondheid en prestaties? Waarschijnlijk stroomt je energie dan niet optimaal door je lichaam. Gelukkig kun je hier zelf wat aan veranderen, bijvoorbeeld met een holistische cupping massage!

Wat is een Holistische Cupping Massage?

Een holistische cupping massage werkt op meer lagen dan alleen de fysieke laag – het zorgt voor vitaliteit en groei op meerdere niveaus. Door speciale cups te gebruiken die vacuüm zuigen, trekt deze massage letterlijk gifstoffen, verklevingen en emotionele blokkades uit het lichaam, waardoor de energie weer vrij door het lichaam kan stromen. 

Dit zorgt voor:

 1. Ontgifting: Een detox voor het lichaam betekent dat gifstoffen en onzuiverheden worden losgelaten. Zo’n fysieke detox heeft effect op zowel lichaam als geest; body en mind zijn immers één. Er ontstaat meer ruimte, helderheid en rust!
 1. Stressverlichting: Spanning en strakheid in de spieren kan worden losgelaten, waardoor stress wordt verlicht en je meer balans en vitaliteit ervaart!
 1. Emotionele heling: Emotionele blokkades en trauma slaan zich op in het lichaam. Deze zullen dus ook via het lichaam moeten worden losgelaten. Alleen praten heeft geen zin, de oplossing ligt in het voelen, zodat de kern van je uitdagingen kan worden losgelaten!
 1. Huidversteviging: Een slappe huid wordt vaak veroorzaakt door een gebrek aan collageen. De liftende werking van de cups stimuleert de productie van collageen, waardoor de huid wordt versterkt en de toon, textuur en elasticiteit wordt verbeterd. De huid wordt hierdoor strakker en steviger!
 1. Boost voor het immuunsysteem: Een verbeterde circulatie en beter werkend lymfesysteem ondersteunt het immuunsysteem, waardoor het lichaam zich beter kan verdedigen tegen ziekte en aandoeningen. Een goede gezondheid draagt bovendien weer bij aan minder klachten en betere prestaties!
 1. Reset van het zenuwstelsel: Heb je moeite met ontspannen? Er zit dan teveel stress in je systeem, waardoor het lichaam met normale ontspanningsoefeningen deze spanning lastig kan loslaten. Deze stresshormonen moeten dus uit het lichaam worden gehaald, zodat het zenuwstelsel weer volledig in de ontspanningsmodus kan gaan.
 1. Verbeterde stofwisseling: Door het zelfhelende vermogen van het lichaam te stimuleren wordt ook de stofwisseling gestimuleerd, waardoor vetverlies en spiergroei wordt bevordert. Cupping is dus ook super effectief als aanvulling op een gezond dieet en krachttraining!
 1. Sneller herstel: Intensieve trainingen kunnen leiden tot spierpijn en vermoeidheid, waardoor het moeilijker wordt om consistent te blijven met je fitnessroutine en sneller vooruitgang te boeken. Cupping massages helpen om het herstel na de training te versnellen door de bloedstroom naar vermoeide spieren te bevorderen, ontstekingen te verminderen en spierspanning te verlichten. Dit stelt je in staat om sneller te herstellen, waardoor er ruimte is voor meer frequente en effectieve trainingsessies. Veel topsporters maken hier gebruik van!

Kort gezegd draagt een cupping massage dus bij aan:

 • Fysiek: Verbeterde lichaamssamenstelling, strakkere huid, sneller herstel en minder (stress) blokkades, met daardoor betere prestaties!
 • Gezondheid: Betere bloedsomloop, gezonder immuunsysteem, verbeterde darmgezondheid en verhoogde vitaliteit zonder gezondheidsklachten!
 • Welzijn: Meer energie, een goede balans tussen actie en ontspanning, meer aanwezig zijn in je lichaam en een betere hormoonbalans, waardoor je letterlijk en figuurlijk lekkerder in je vel zit!

Voor wie?

Een cupping massage is voor iedereen die lekkerder in z’n vel wil zitten, meer energie wil ervaren en beter wil presteren. Maar het is ook vooral voor jou als je klachten ervaart zoals:

 • Stress en anxiety
 • Chronische pijn of onverklaarbare fysieke klachten
 • Spijsverteringsklachten
 • Emotionele triggers
 • Weinig energie
 • Moeite met vetverlies, spiergroei, of andere tekortkomingen op het gebied van je metabolisme 

Wat kun je zelf doen?

Een cupping massage kan in principe alleen door een gecertificeerde professional worden ingezet, maar gelukkig kun je ook genoeg doen om jouw energie beter te laten stromen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale lichaamsgerichte oefeningen die bepaalde meridianen stimuleren (dit zijn bloedbanen die de energie in jouw lichaam reguleren) en spanning kunnen ontladen. Ook kun je ademhalingsoefeningen doen die bijdragen aan een optimale energiehuishouding, waardoor klachten kunnen verminderen. Tot slot komt een optimaal stromende energie voort uit een gezonde lifestyle met gezonde voeding, voldoende slaap en gerichte training! 

Wil je zelf aan zelf aan slag met het optimaliseren van jouw lifestyle en training, of heb je behoefte aan tips op het gebied van ademwerk en lichaamsgerichte oefeningen? Neem dan contact op met Naomi. Via deze weg kun je ook meer informatie over een cupping massage aanvragen.

Klik hier om contact op te nemen met Naomi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *