Feminine blogs

Verbind je met je vrouwelijke energie: Feminine Embodiment

Je vrouwelijke energie is misschien wel één van de meest krachtige energieën die je tot je beschikking hebt. Ondanks dat het verband houdt met zachtheid, liefde en gevoelens, heeft het de potentie om jou helemaal in je kracht te zetten. Hoe je deze potentie kunt inzetten lees je in deze blogpost.

Wat is Feminine Embodiment?

Feminine Embodiment gaat over het belichamen van alle aspecten van jouw goddelijke, vrouwelijke energie. Alles in dit leven bestaat uit mannelijke en vrouwelijke energie. Deze dualiteit heeft niets te maken met geslacht, ook al hebben vrouwen vaak meer vrouwelijke energie dan mannen. Meer lezen over mannelijke en vrouwelijke energie? Kijk dan eens tussen ons cursusmateriaal

De behoefte aan Feminine Embodiment

In onze huidige westerse maatschappij zijn we gemiddeld meer bezig met de mannelijke energie dan met de vrouwelijke. We zitten veel in ons hoofd, denken de hele dag door, staan altijd AAN, zijn bezig met doelen behalen, presteren en proberen alles wat er gebeurt te rationaliseren. Deze instelling werkt helaas niet voor iedereen, in ieder geval niet op de lange termijn. Zonder balans met de vrouwelijke energie leidt dit veelal tot een verharde maatschappij, met onder andere veel burn-outs en chronische (stress)klachten tot gevolg. Heling betekent letterlijk dat je de balans herstelt tussen je mannelijke en vrouwelijke energie, zodat je meer in je authentieke kracht kunt gaan staan.

Balans herstellen met vrouwelijke energie

Bij Feminine Embodiment leren we om de balans te herstellen door te focussen op de vrouwelijke energie, die zowel in mannen als in vrouwen voorkomt. Voor vrouwen is deze aanpak vaak populairder, omdat zij zich sneller herkennen in het ‘verhard’ of ‘uitgeput’ zijn door de drukke maatschappij. Voor beiden kan het echter helend werken om de balans te herstellen, ook wanneer je je met geen van beide geslachten identificeert (iedereen heeft namelijk zowel vrouwelijke als mannelijke energie). Iedereen die bewust of (nog) onbewust tegen blokkades aanloopt, heeft immers behoefte aan heling. In deze blogpost zoomen we wat dieper in op het effect van Feminine Embodiment op vrouwen.

Feminine Embodiment voor vrouwen

Een vrouw die goed verbonden is met haar vrouwelijke energie staat in contact maar haar gevoelens en intuitie. Innerlijke wijsheid, liefde en creativiteit zijn kernbegrippen die haar identificeren. Ze is van nature zorgzaam, maar kent ook haar eigenwaarde en blijft altijd trouw aan haarzelf. Ze staat helemaal in haar kracht en voelt zich van binnen vervuld. Ook haar sensualiteit omarmt ze, doordat ze diep verbonden is met haar lichaam. Tot slot stroomt ze mee met het natuurlijke ritme van haar cyclus (en met de natuur en de maan).

De route van Feminine Embodiment

Het belichamen van alle aspecten van je vrouwelijke energie gaat vaak in stappen. De eerste stap is die van hoofd naar hart. Hierbij gaat het om verzachten en vertragen. Je verbindt je op een dieper niveau met je hart en de onvoorwaardelijke liefde in jezelf. De volgende stap is van hart naar bekken. Via je bekkengebied kom ik in contact met diepgewortelde emoties en schaduwpatronen. Ook dit mag er allemaal zijn als onderdeel van je vrouwelijke energie. Evenals het ervaren van joy, pleasure en alle andere magische gevoelens die je ontdekt naarmate je dieper in je bekkengebied zakt.

Verschillende aspecten van de vrouwelijke energie

Door middel van bepaalde concepten kun je meer leven over het belichamen van vrouwelijke energie. De light and dark feminine concepten zijn bijvoorbeeld een manier om aan de hand van symbolische voorbeelden weer in contact te komen met vergeten aspecten van jouw vrouwelijke energie. Het leren werken met deze concepten kan erg helend zijn, wanneer je uitgaat van de juiste interpretatie. Meer lezen over Feminine Energies? Lees hier de blogpost over Feminine Energy: Light & Dark Feminine.

Meer leren over het belichamen van jouw vrouwelijke energie? Bij First Community vind je een uitgebreid aanbod met cursusmateriaal, waar je alleen of samen met gelijkgestemden mee aan de slag kunt gaan. Hierin leer je alles over feminine embodiment door middel van leerzame content, inspirerende sprekers, opdrachten, tools voor zelfonderzoek en ondersteunende videos en meditaties. Liever 1 op 1 een sessie ervaren? Bekijk dan eens het aanbod op www.naomialisa.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *