Feminine blogs

Vrouwelijke empowerment met het gebruik van Goddess Archetypes

Heb je jezelf weleens afgevraagd hoe je meer in verbinding kunt staan met je goddelijke vrouwelijke essentie? Wellicht heb je dan weleens gehoord van vrouwelijke archetypen. Het gebruik van archetypen kan een enorme eye-opener zijn om meer in je vrouwelijke kracht te gaan staan.

Wat zijn archetypen?

Om archetypen voor je te laten werken moet je natuurlijk eerst weten wat ermee wordt bedoeld. Archetypen zijn te beschrijven als universele symbolen of (gedrags)patronen, die aanwezig zijn in het collectieve onderbewustzijn van alle mensen. Het geeft op deze manier een weergave van verschillende gedragingen, persoonlijkheden en energieën die in ons allemaal aanwezig zijn.

Een Goddess Archetype is een energie (persoonlijkheidskenmerk) waar je je mee kunt verbinden om inspiratie uit te halen om meer in je kracht te gaan staan als vrouw. Er kunnen meerdere Archetypes zijn waarmee je je verbonden voelt, alhoewel de meesten van ons voorkeur hebben voor slechts een paar. Iedereen heeft echter de kwaliteiten van elk Archetype in meer of mindere mate in zich en kan dit ontwikkelen om meer balans te creëren op persoonlijkheidsvlak.

Voorbeelden van vrouwelijke archetypes

  1. De Maiden: 

De Maiden bevat karakterkenmerken zoals: onschuldig, schattig, speels, plezierig, nieuwsgierig, joy, creativiteit en bruisend van levensenergie. 

  1. De Mother

Als symbool voor onvoorwaardelijke liefde draagt de moeder persoonlijkheidskenmerken in zich zoals: zorgzaam, warm, zachtaardig, compassievol, meelevend, accepterend & verzorgend. 

  1. De Wise Woman

De Wise Woman is (zoals de naam al aangeeft) wijs. Kenmerken van haar energie zijn bijvoorbeeld: bewust, intuïtief, inzichtelijk, analytisch & intelligent.

  1. De Wild Woman

Karaktereigenschappen van De Wild Woman in een vrij kun je herkennen als: vrij, authentiek, sensueel, gevuld met pleasure, wellicht een tikkeltje chaotisch, maar vooral ook heel aantrekkelijk. Bevrijding van alle beperkingen en taboes is kenmerkend voor haar energie..

  1. De Lover

De Lover is romantisch, gepassioneerd, loyaal, toegewijd en houd van diepe connecties en intimiteit. Ze is verliefd op haarzelf én op de wereld om haar heen, en dit toont ze graag.

  1. De Mystic

De Mystic kenmerkt zich als mysterieus, magisch, magnetisch, dromerig & spiritueel. Als healer is de brug tussen hemel en aarde.  

  1. De Warrior

De Warrior Woman is krachtig, sterk, dapper, stoer, onafhankelijk en sterker dan elke angst. Ze strijdt voor haarzelf, voor gezonde grenzen en voor de wereld.

  1. De Queen

De Queen is een echte leider. Ze is zelfverzekerd, inspirerend, straalt haar licht uit als een koningin en komt op voor haar waarheid. 

Herken jij jezelf al in een aantal archetypen? Of zou je bepaalde eigenschappen juist graag willen belichamen om meer in je vrouwelijke kracht te gaan staan? Bij FIRST Community hebben we uitgebreid cursusmateriaal beschikbaar om hier gezamenlijk of zelfstandig mee aan de slag te gaan, inclusief een (online) journal met dagelijkse vragen, opdrachten en meditaties om alles uit jezelf te halen. Ook zijn er maandelijkse reflectieopdrachten om op dieper niveau te helen en te transformeren met behulp van de nieuwe en volle maan. Liever actief aan de slag met 1:1 begeleiding? Bekijk dan ook eens het sessie aanbod op: www.naomialisa.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *